Burokėlio raudonasis

Burokėlio raudonojo dažiklis gaunamas išspaudžiant bei pasterizuojant raudonojo burokėlio Beta vulgaris sultis. Šis šakniavaisis auga ir plačiai vartojamas maistui, daugelyje pasaulio šalių, nepriklausomai nuo klimato temperartūros.

Raudonojo burokėlio pigmentas, betaninas dažniausisi naudojamas tokiems produktams, kaip jogurtas, valgomi ledai, saldumynai, padažai, sriubos bei daržovių patiekalai. Vyraujantys atspalviai - nuo ryškiai raudono iki melsvai raudono, priklausomai nuo apdorojimo bei panaudijimo. Skirtingų atspalvių raudonos spalvos gali būti ryškios arba šviesios, šiai spalvai būdingas santūrumas, spalvos intensyvumas priklauso nuo sunaudoto pigmento kiekio.

Copyright © 2009 Baltvita. Visos teisės saugomos. Sprendimas: .imagine