Karamelė

Karamelė yra gaminama kontroliuojant atitinkamų maistinių angliavandenilių terminį apdorojimą. Tai vienas iš labiausiai paplitusių natūralių dažiklių.

Keturios skirtingos karamelių rūšys skirstomos pagal tai, kaip jos yra pagamintos ir kam yra naudojamos.

Šiltai rusvi karamelės atspalviai suteikia plačias vartojimo galimybes, ši spalva dažnai naudojamos gėrimams, ypač alkoholiniams, ledams, įvairiems kepiniams bei padažams. Karamelė pasižymi atsparumu šviesai, karščiui bei pH pokyčiams.

Rudos spalvos taip pat yra naudojamos nuimti ar sumažinti kitų spalvų suteiktą nepageidaujamą blizgesį.

Chr. Hansen tamsiųjų spalvų paletė gali būti praplečiama pridedant, įmaišant geltonos spalvos.

Copyright © 2009 Baltvita. Visos teisės saugomos. Sprendimas: .imagine