Kochinelas/Karminas

Kochinelas bei karminas susideda iš raudonų pigmentų, karmino rūgšties. Pats pigmentas yra kilęs iš vabzdžio Dactylopius coccus costa. Plačiai randamas Peru, Čilėje, Bolivijoje, Meksikoje. Vabzdžių maistas, esantis ant rinktinių kaktusų rūšių buvo naudojamas maisto dažymui jau nuo senų laikų.

Kochinelis yra unikalus ekstraktas, spalvų paletė - nuo oranžinės iki raudonos. Paprastai jis naudojamas produktuose, kurių žemas pH - tokiuose, kaip konditerijos gaminiai bei alkoholiniai ir gaivieji gėrimai.

Karminas yra netirpus aliuminio ir kalcio kraplakas (lake) iš kochinelio ekstrakto. Jis turi ryškiai raudoną atspalvį ir yra naudojamas įvairiems produktams, įskaitant konditerijos pramonę, taip pat mėsos produktams ir įvairiems vaisių ruošiniams (uogienėms ir pan.) Abu - kochinelis bei karminas pasižymi įpatingu atsparumu šviesai bei karščiui.

Visi raudonos spalvos atspalviai gali būti išgauti maišant kochinelį arba karminą su geltona arba oranžine spalva.

Copyright © 2009 Baltvita. Visos teisės saugomos. Sprendimas: .imagine