Paprika

Šis itin žinomas prieskonis yra ekstrahuojamas arba smulkinamas iš įvairių saldžių pipirmedžio (Capsicunum annum L.) ankščių. Pipirai turi labai ryškų, briliantinį raudoną atspalvį ir švelnų aromatą. Jis yra kultyvuojamas Ispanijoje, Afrikoje, Kinijoje, Jungtinėse Valstijose bei po visą Indijos subkontinentą, kur paprika yra svarbiausias ingredinentas vietinėje virtuvėje.

Paprika natūraliai suteikia raudonai oranžinį atspalvį ir yra plačiai naudojama aštriems, pikantiškiems užkandžiams, padažams, sriuboms, čipsams, dešroms ir panašiems produktams. Dažiklis yra atsparus šviesai, karščiui bei pH pokyčiams.

Chr. Hansen oranžinė paprikos spalva gali būti maišoma su raudona ar geltona spalvomis ir tokiu būdu gaunami įvairūs raudonos spalvos tonai.a
Copyright © 2009 Baltvita. Visos teisės saugomos. Sprendimas: .imagine