CHY-MAX

Chimozinas - natūralus pieną traukinantis fermentas. CHY-MAXTM yra 100% grynas chimozinas, pasižymintis šiomis svarbiomis savybėmis:

  • stiprus pieno traukinimas,
  • maksimalus traukinimo specifiškumas užtikrins didžiausią galimą sūrių išeigą,
  • optimalus konsistencijos ir skonio bei aromato formavimas,
  • tinka visų rūšių sūrių gamybai,
  • Kosher, Kosher for Passover ir Halal sertifikatai, be to jis yra tinkamas vegetariškiems produktams.

CHY-MAXTM grupės fermentai kai kurių didžiausių sūrių šalių-gamintojų fermentų rinkose tapo lyderiais, nes tai itin grynas, standartizuotas produktas, o jo veikimas yra visiškai kontroliuojamas, sūrio gamintojui leidžiantis optimaliai kontroliuoti sūrio gamybos procesą.

CHY-MAXTM gaminamas Aspergillus niger var. awamori fermentacijos būdu ir chimozino struktūra yra identiška iš veršelių skrandžių išskirtam chimozinui, be to, jis pasižymi tomis pačiomis savybėmis (aktyvumu, vartosena ir stabilumu) kaip ir grynas veršelių fermentas.

Gamybos optimizavimas nėra paprastas išeigos padidinimas iš tam tikro pieno kiekio. Pagaminto galutinio produkto savybės yra ne ką mažiau svarbios. Pavyzdžiui, šalutinis aktyvumas taip pat yra svarbus padarinys, ypač kai sūris yra skirtas naudoti kitų produktų gamybai, tokių kaip padažai ar užkandžiai. Pasižyminti itin dideliu traukinimo specifiškumu, CHY-MAXTM iš esmės nepažymi jokiu šalutiniu aktyvumu.

Gaminant sūrius fermentų specifiškumas yra labai svarbi fermentų savybė. CHY-MAXTM leidžia pasiekti didžiausią gamybos išeigą ir yra mažiausia tikimybė, kad proteolitinių fermentų veikla paskatins nepageidaujamo skonio (pvz.: kartumas) formavimąsi. Kodėl? Dėka jo itin didelio specifiškumo. Absoliučiai natūralus traukinimo fermento chimozino veikimas yra labai specifinis, todėl susidaro labai stipri struktūra, kurioje lieka daugiau riebalų ir baltymų, nei naudojant tradicinius traukinimo fermentus. Esant nespecifinei proteolizei sumažėja baltymų išeiga sutraukoje, nes susidaro nemažai tirpių peptidų; sumažėja surištų riebalų kiekis, nes susiformuoja silpnesnis kazeino tinklas; karčiųjų peptidų formavimasis gali lemti sūrio kartumą; nokinimo metu formuojasi prastesnė sūrio konsistencija.

Sūrio nokinimo metu gali pasireikšti antrinis proteolitinių fermentų veikimas. Sūrio masėje paprastai išlieka nedidelis kiekis aktyvaus fermento. Šis fermentas toliau hidrolizuoja kazeiną. Susidarantys junginiai ir jų pobūdis įtakoja sūrio skonį bei aromatą. Tai ypač aktualu ilgiau nei 60 dienų nokinamų sūrių gamyboje, nes ne chimozino pagrindo traukinančių fermentų veikla yra mažiau specifiška, jie labaiu linkę formuoti kartų sūrio skonį.

CHY-MAXTM gali būti skystas arba miltelių pavidalo. Gaminamas šių rūšių skystas CHY-MAXTM fermentas:

  • CHY-MAXTM Plus, Extra ir Ultra aktyvusis traukinantis fermentas 100% yra chimozinas.
  • CHY-MAXTM Special aktyvusis traukinantis fermentas - 80% chimozinas ir 20% galvijų pepsinas.

Skystas CHY-MAXTM gali būti išfasuotas 5l, 20l, 200l, 1000l talpose. Esant tinkamoms laikymo sąlygoms skystas CHY-MAXTM atitiks specifikacijoje nurodytus reikalavimus ne mažiau kaip 12 mėnesių.

Sausas CHY-MAXTM labiau tinka vartotojams, kurie jį ilgesnį laiką transportuoja bei sandėliuoja. Gaminamas šių rūšių sausas CHY-MAXTM fermentas:

  • CHY-MAXTM Powder Plus, Extra - aktyvusis traukinantis fermentas 100% yra chimozinas.
  • CHY-MAXTM Powder Special aktyvusis traukinantis fermentas - 80% chimozinas ir 20% galvijų pepsinas.

Sausas CHY-MAXTM gali būti išfasuotas po 500g ar 5kg. Esant tinkamoms laikymo sąlygoms, sausas CHY-MAXTM atitiks specifikacijoje nurodytus reikalavimus ne mažiau kaip 2 metus. Platesnės informacijos Chr. Hansen firmos ingredientus teiraukitės Chr. Hansen atstovų Lietuvoje - PĮ "Baltvita".

Copyright © 2009 Baltvita. Visos teisės saugomos. Sprendimas: .imagine